POSTAVI GRANICE, IZGRADI POŠTOVANJE


Hej dragi moji, kako ste mi?

Krenula sam slušati podcast koji su snimili Mimi i Alex Ikonn sa Susie Ma.
Možete ga poslušati ovdje. Svakako preporućam jer evo, odmah me potaknulo da uzmem laptop u ruke i krenem pisati. A nisam došla niti do pola podcasta.

Također su mi se javile ideje što i kako bi mogla krenuti raditi nakon ljeta, kada se vratim kući. Naravno, sve je nešto diy.

Ovdje sezona nije još krenula zapravo, tako je za sada dosta laganini. I sviđa mi se. Imam vremena za čitanje knjiga, odlazak na plažu i uživanje.

Generalno mi se ovaj dio Nove Novalje ne sviđa baš previše. Sve je okrenuto prema Zrću. Samo apartmani, par dućana, ima nešto kafića i klubova i to je to.
Dosta je neuredno i to u smisu da nema baš nekog zelenila i drveća, zemljišta na kojima ništa nije izgrađeno je samo visoka trava i žbunje. Kažem, kao da nikome nije stalo da sve bude lijepo već samo da se poberu pare turisitma. Tu i tamo se osjeti miris mora, ali ne i onaj miris borova. Niti sama plaža mi nije nešto jer je uz cestu i šetnicu pa ti doslovno ljudi i auti prolaze iznad glave što mi i ne daje onaj neki dobar osjećaj. Opet, nema nigdje nikakvog drveća da napravi hlada, jer meni niti nije toliki užitak pržit se na suncu cijelo vrijeme.
Realno, što se više pržiš na suncu, prije češ se poćeti ljuštiti, pa koja je onda svrha? Sve je dobro umjereno.

E sad, da nebi ispalo da se ja tu nešto bunim i nisam zadovoljna, meni je super. I mogu reći da uživam i da sam zadovoljna. Drago mi je da sam došla, vidjela novo mjesto i kako stvari ovdje funkcioniraju, ali to jednostavno nije moj đir i da me život ovdje nije doveo poslom, nikada nebi odabrala ovo mjesto za odmor. Fali mi zelenja. Čak mi se niti more ne istiće toliko, upravo zbog tog nedostatka prirode.

S druge strane, sviđa mi se što je sve blizu. Meni, koja sam naučena pješačit i po sat vremena do grada, 15 minuta hoda do centra ne predstavlja veliki problem. I s te strane mi je to veliki plus. Jednostavno mi je gušt ujutro se spremiti, uzeti torbu za kupovinu (jer jednostavno odbijam kupovati plastične vrečice, #plasticfree), prošetati se do Plodina, Bipe, tržnice i sve si obaviti. #adultlife

Skužila sam da je za mene definitivno život u velikom gradu s puno mogučnosti.
Prošli vikend se održavao prvi malo veći festival i doš¸la je ta prva tura turista, Njemaca najviše, i sviđa mi se kad se nešto događa, ima ljudi, sve je živo, odmah i ja oživim :)

I tako, što još?
Svaki dan se suočavam s nečim novim i rastem kao osoba. Tražila sam nova iskustva i dobila sam ih. Što u poslu, što od osoba s kojima sam ovdje okružena.
Moram još puno raditi na svom samopozdanju, sigurnosti u sebe i svojoj čvrstini. Još uvijek sam u nekim situacijama tiha i preispitujem se koliko sam pogriješila, koliko sam zapravo sposobna ili nesposobna. I to zato što osobe koje imaju više samopouzdanja i jačine u svom karakteru su glasnije i postavljalju se, kako bi se reklo, kao da su Boga za bradu uhvatile, a zapravo se nemaju na temelju čega tako ponašati.
Na kraju sam doživjela, barem ja tako gledam na to sa subjektivnog stajališta, da se vidi tko samo puno priča, a tko usitinu radi.
Svjesna sam da kad se osoba postavlja visoko, zapravo prikriva svoje slabosti.
Ali ja, koja nisam "glasna" osoba, u takvim nekim situacijama se osjećam maleno i nesposobno. I iskreno, ne znam kako da se postavim u takvoj situaciji, pred takvom osobom, jer ne znam i ne želim uzvraćati na taj način.
Ja sam osoba koja sve volim po dogovoru, koja će ti reći da nešto napraviš uz 'molim te', koja te neće odmah gledati kao neposobnu ako si napravila neki zajeb negdje, kojoj nije bitno tko si i što si da bi s tobom ostvarila neki kontakt.
Ja sam osoba koja gleda na tuđe osjećaje i kako se netko osjeća pored mene. I zato, kad se pored mene pojavi osoba koja gleda samo na sebe, koja je glasna i ne mari za druge, koja na sve gleda s visoka, bude mi teško izboriti se za sebe jer ne znam na takav način.
Eto, to je jedna od stvari na kojima moram poraditi i u kojoj moram porasti kao osoba. Izgraditi poštovanje prema samoj sebi i iskazati ga pred drugima.
Jer svatko od nas ima svoje granice, pitanje je samo do kuda dosežu i u kojem pravcu.

_________________

Love. ♥

Comments