L' ERBOLARIO KREMA SA ZAŠTITINIM FAKTOROM 30+


Svi nekako više obraćamo pažnju na zaštitu od sunčevih zraka u proljeće i u ljetnim mjesecima, ali svakako da treba obraćati pažnju na to tijekom cijele godine. 

Ono što je mene mučilo, od kako pazim da koristim samo prirodnu kozmetiku, je to što nisam mogla pronaći kremu koja u sebi nema loših sastojaka. Uglavnom je to tako s tim kremama sa zaštitim faktorom. I onda sam naišla na ovaj brand, provjerila sastojke i mogu reći da su mnogo su bolji od većine krema na tržištu.
 Sadrži ulje jojobe i mrkve, shea maslac i sjeme indijskog sezama (podvrsta sezama) koje je odlično za kožu. Mrkva sama po sebi ima jako visoki zaštitni faktor (između 30 i 40 SPF).
Jedini lošiji sastojak u kremi je Octocrylene koji može izazvati iritaciju na koži. A opet, čisto i prirodno eterično ulje može izazvati iritaciju ukoliko je tome koža sklona. 
Njegova uloga je da zaštiti sam proizvod od UV svjetla i da filtrira UV zrake, te time štiti kožu. 

L'erbolario je talijanski brand i konkretno sam ovu kremu kupila u jednoj ljekarni/prodavaonici zdrave hrane i platila ju 140 kn. Dakle cijena nije ništa skuplja od nekih drugih, manje prirodnih krema iste namjene.
Ono što sam primjetila korištenjem ove kreme u toplijim danima je to da kao da mi se koža lica znoji. Stvarno ne znam kako bi to lijepo objasnila, ali nebi opisala kao klasično maščenje kože. Već dobivam osjećaj kao da mi hladi kožu i izbija mi znoj. Inaće imam mješovitu kožu. 
Lako se razmazuje i nije teška.

Bi li ju kupila ponovno?
Osobno ne, zato što sam otkrila i neke druge proizvode za zaštitu kože, tj čisto eterično ulje mrkve, ali o tome ću pisati kada isprobam i kada za to dođe vrijeme.
Sada u zimskim mjesecima mi je odlično, dapače, osjećam da mi dodatno hrani kožu po ovoj hladnoći i suhom zraku. Ocjena koju bi dala ovom proizvodu je 8/10.


Comments